Mire jó a grafológia egy rendezvényen?

2010. december 5. vasárnap Kategória: Munkahelyi grafológia, Önismeret, Rendezvény grafológia

Néhány héttel ezelőtt kértem segítséget a felmérésemhez, melyben a munkaerőkiválasztás folyamatában alkalmazott módszerekről érdeklődtem. A kapott válaszok kiértékelése a végéhez közeledik, hamarosan Önnel is megosztom az eredményeket.
 
Felmérésemben természetesen a grafológiában rejlő lehetőségekre is kitértem, illetve azok alkalmazásának gyakoriságát is igyekeztem kifürkészni.
A kérdések között az egyik, kicsit beugratósra sikerült. A választási lehetőségek között fölsoroltam a grafológia cégen belüli alkalmazásának lehetséges formáit, de a kérdést úgy fogalmaztam meg, mintha nem minden válasz lenne helyes.
Ennek kapcsán kiderült, hogy bizony sokaknak nincs elegendő ismerete a grafológiában rejlő lehetőségekről.
A legkevesebben a rendezvények érdekesebbé tételét jelölték meg, mint lehetséges alkalmazási területet. Engem, személy szerint ez azért is meglepett, mert eddig azt gondoltam, hogy az emberek leggyakrabban talán éppen a rendezvényeken (állásbörzék, konferenciák, céges bulik, családi napok, falunapok,…) találkozhatnak a grafológiával, gyorselemzések formájában.
Nos, igen, ezért kell kérdésekkel is bombázni olykor a célcsoportunkat, ahogyan ezt marketinges körökben tanítják, mert bizony gyakran meglepő válaszokat kaphatunk.
 

Mit is jelent ez a bizonyos „rendezvény grafológia”?

 
Gyorselemzés a Metodika Kft. "Szusszanás" rendezvényénA rendezvényen alkalmazott gyorselemzés során az érdeklődő magával hozza (vagy a helyszínen elkészíti) az egy A4-es oldalnyi (15-20 sor) saját kezű írását, amely alapján a grafológussal beszélgethet a rá leginkább jellemző tulajdonságairól, de akár konkrét kérdésekről is.
Az érdeklődés mértékétől és az érdeklődők számától függően 10-20 perc jut egy-egy személynek.
A részletekről bővebben is olvashat egy régebbi írásomban: Mi fán terem a grafológiai gyorselemzes
 

De vajon miért is jó, ha mondjuk egy céges rendezvényre grafológust is meghívunk?

 
 Az emberek általában kíváncsiak arra, hogy vajon mások milyennek látják őket. Ezt a visszajelzést azonban nem mindig tudják, vagy nem mindig akarják az ismerőseiktől begyűjteni. Sokan inkább elfogadják, ha egy idegen szembesíti őket valamely pozitív vagy talán nem annyira pozitív tulajdonságukkal.
Másokat pedig éppen az a félelem visz a grafológushoz, hogy talán nincsenek is jó tulajdonságaik, vagy amiatt aggódnak, hogy egy állásinterjú során fog fény derülni valami „szörnyűségre”. Ők azok, akiknek kevés az önbizalmuk, akik némi önértékelési zavarral küzdenek.
 
Mindenképpen hasznos lehet, ha tudatosul bennük, hogy félelmeik ellenére rengeteg pozitív vonásuk van és ezt bizonyára mások is látják.
Bár, ahogy a nevében is benne van, ilyen helyzetben csak gyorselemzésről lehet szó, mégis eloszlathatók segítségével alaptalan félelmek, fölismerhetők rejtett képességek, és ez mindenképpen a személy kiegyensúlyozottságát fogja növelni.
Természetesen olykor előfordulhat az is, hogy itt derül fény valami komolyabb, addig ismeretlen problémára, de talán éppen ennek a fölismerése vezet el a mielőbbi megoldáshoz, ami megint csak a személy fejlődését segíti.
 
Egy jól menő cég vezetőjének fontos, hogy munkatársai jól érezzék magukat, hogy saját fejlődésük is biztosított legyen, miközben munkájukat végzik a cég előrehaladása érdekében.
Tudja, hogy azok a munkatársak képesek egyre hatékonyabban teljesíteni, akik kiegyensúlyozottak és tisztában vannak saját képességeikkel, esetleg hibáikkal is.
Ezért pontosan látja, hogy a rendezvényeken alkalmazott grafológus, amellett, hogy sokan szórakoztatónak találják a gyorselemzést, így kellemes hangulatot biztosít, még a cég fejlődését is elősegítheti.
 
Mivel ez a program általában igen népszerű, segítségével növelheti rendezvényeinek látogatottságát, vendégeinek elégedettségi szintjét is.
 
Ön kipróbálta már mire jó egy grafológiai gyorselemzés? Ossza meg velünk tapasztalatait!
 

Szóljon hozzá Ön is!

Feliratkozás

Kövesse a hozzászólásokat RSS-en. Iratkozzon föl erre: Mire jó a grafológia egy rendezvényen?

Előző bejegyzés